Enos Trade

Altın Nasıl Bulunur | Doğada Altın Nasıl Oluşur

Altın Nasıl Bulunur | Doğada Altın Nasıl Oluşur

Altın Nasıl Bulunur | Doğada Altın Nasıl Oluşur

Altın doğal ve saf haliyle ortaya çıkan ender elementlerden birisidir. Dünya da Antarktika kıtası hariç bütün kıtalarda Altın bulunabilir.

En çok altın ise okyanusların dibinde bulunmaktadır. Ancak günümüz teknolojisi okyanuslardan altın çıkarmak için yeterli değildir. Çıkarması ise çok maliyetlidir. Peki Altın nasıl bulunur ve doğada nasıl oluşur. Bu iki kavramı bilmeniz sizi Altın elementine bir adım daha yaklaştıracaktır. Zira doğada altın bulmak için hazırladığımız makaleyi detaylı bir şekilde okumanız yeterlidir.

Tarih boyunca insanları büyüleyen bir element olmuştur .Nadir ve saf parlaklığa sahip olması kralları, imparatorları ve sanatçıları etkilemiştir.Altın bulmanın zorluğu onun değerini her zaman arttırmıştır. Bütün kıtalarda bulunmasına rağmen çıkarması oldukça emek isteyen bir iştir.Altın nasıl bulunur diyen birisi bunun için detaylı bir bilgi edinmesi gerekir. Dünyada sırasıyla en çok Kanada, ABD, Güney Afrika, Rusya, Peru, Çin, Avustralya, Endonezya gibi ülkelerden çıkarılır.Ülkemizde altın açısından zengindir. Ancak yeterli çıkarma faaliyetleri yapılmamaktadır.

Altın Nasıl Bulunur?

Altının milyarlarca yıl önce yıldız patlaması sonucu dünyaya dağılarak düştüğü tahmin edilmektedir. Süpernova yıldızlar güneşe yakın olduğu için oldukça sıcaktır. Dünya’ya yaklaşan bu yıldız milyarlarca yıl önce atmosfer soğukluğuyla parçalanarak dünyaya düşmüştür.

Altın yoğunluk olarak sudan 19 kat, normal demirden ise 3 kat daha ağırdır. Bu nedenle akarsu aşınması, rüzgar, yağmurlar ve doğal olaylar sonucu en dibe çöken element olmuştur. Çıkarması ise bu yüzden zordur. En derinlerde yer almaktadır. Doğal olayların en az yaşandığı Afrika da bu nedenle altın madenleri çoktur. Yani çıkarması daha kolay olduğu için. Peki ülkemizde Altın nasıl bulunur? Kendi faaliyetleriniz ile Altın bulabilir misiniz ?Bu sorunun cevabı evet. Şimdi adım adım altın nasıl bulunur veya nasıl bulabilirsiniz bahsedelim size.

Altın Nerelerde Bulunur?

Altın dünyanın yüzeyine yakın, genellikle bakır, gümüş ve platin gibi madenlerle birlikte bulunur. Mineral bakımından oldukça zengin olan yerler altın bakımından da zengindir. Tabi tarih boyunca altın yer değiştirmiştir. Profesyonel olarak altın arama işi oldukça maliyetlidir. Tabi hobi olarak altın nasıl bulunur diyorsanız bunun için en kolay adımlardan bahsedeceğiz.

Altın dere yataklarında, nehirlerde, çakıl taşlarının olduğu, yerlerde kayalarda, kuvars taşlarında, kumda ve toprak altında bulunmaktadır. Altının ağırlığından bahsetmiştik size. Altın milyarlarca yıl önce dere yatağına düştükten sonra hareket etmesi için yoğun bir su akıntısına ihtiyaç duymuştur. Akıntının gücü ile nehirde sürüklenen altın pulları akıntıyı bölen, yaran engebeli yerlerde birikmeye ve zamanla tortulaşmaya başlamıştır. Yani nehirin ortasında ki büyük kayalar, engebeli topraklar, akıntı yönündeki kumlar, yosunlu bölgeler altını kendisine çekmiştir. Zamanla akıntı ile birlikte gelen tortular altının bu maddelerin altında birikmesine ve gömülmesine neden olmuştur.